tamaras vandring

HOLBÆK DRAMA COLLEGE

24.februar- 3.marts 2018

En ung kvinde står alene tilbage. Landet er i oprør. Hun står alene med et barn. Alle de andre tjenestefolk er flygtet. Men den unge kvinde flygter ikke, selvom de andre kalder på hende. Selvom de siger, hun skal se at komme væk. Tamara bliver. Hun bliver, fordi der er et barn som kigger på hende. Hun tager barnet op i sine arme og holder om barnet hele natten. Ved daggry lister hun væk med barnet i sin favn.

Sådan starter Tamaras Vandring, hvor vi følger den 16-årige Tamara på hendes flugt over bjergene. Vi oplever hendes dilemma i forhold til beslutningen om at være mor for barnet – at gøre det, som er bedst for barnet, koste hvad det vil.

Og til sidst da borgerkrigen er forbi, og præsidenten er tilbage, er der en retssag. En retssag hvor den biologiske mor vil have sit barn tilbage, og hvor den unge nygifte Tamara kæmper for retten til at beholde barnet som sit eget.

Circle of Chalk af Li Qianfu er et klassisk kinesisk versestykke og krimidrama i fire akter (og en prolog) fra Yuan dynastiet (1259–1368). Stykket er bevaret i en samling, der kaldes “Yuan-chu-po-cheng” eller ”The Hundred Pieces”, og det var inspirationen for den tyske dramatiker Bertolt Brecht, som skrev Den Kaukasiske Kridtcirkel baseret på Bibelens fortælling om den gode og retfærdige kong Salomon.

Tamaras Vandring er en moderne version af den gamle historie, nyskrevet af Robert Parr og Martin Holmelin (tidligere HDC-elev), der sætter fokus på unge menneskers ret til selv at vælge og selv tage ansvar:

• Hvornår er man gammel nok til at være en mor?

• Kan unge mennesker påtage sig et ”voksent” ansvar?

• Hvem har ret til at bestemme over et barns behov

• Hvem har retten til at kalde sig ”mor”?

6 unge mennesker fra Holbæk Drama College fungerer som et ensemble og springer ind og ud af et væld af forskellige roller for at fortælle historien om, hvad vores valg kan have af konsekvenser. Om hvordan vi bliver fanget af de valg vi foretager trods de bedste hensigter og intentioner om at gøre det rigtige.

Alder: Fra 14 år og op

Varighed: 60 min.

Medvirkende: Nikki Andersen, Laura Villum Ladekarl, Michael Alexander Vennike Nielsson, Sebastian Ravn Olsen, Katrine Kraul Ibsen, Esther Dorothy Ackerman

Manuskript: Robert Parr og Martin Holmelin
Instruktion: Robert Parr
Scenografi: Tanja Bovin
Teknik og værksted: Jakob Ebbe
Foto: Mie Neel
Plakat/program: Asako Kido Parr