Lillys danmarks historie

HOLBÆK DRAMA COLLEGE

22.-29.februar 2020

I slutningen af 1800-tallet mente skolefolk og læger, at det var “unarturligt” for piger at gå i gymnasiet. De havde ikke hjerne til det og kunne blive sterile af at sidde stille og boge den. I dag har piger overtaget drengenes tidligere rolle som “bedst egnede” skole- og gymnasieelever. Hvad er der dog sket?

I Teatret FAIR PLAYS professionelle regi optræder 2. årgang fra Holbæk Drama College i en helt ny version af den tidligere succesforestilling – skrevet af 2 af de unge skuespillertalenter selv. 

LILLYS DANMARKSHISTORIE er en musikalsk og humoristisk forestilling om 4 generationer af kvinder, der skabe det Danmark, vi kender i dag. Forestillingen er baseret på Pia Fris Laneths bog af samme navn:
“Lillys Danmarkshistorie sætter fokus på undertrykkelse, men også sammenhold og kærlighed og lægger op til en historisk forståelse af, at vi kun har vundet bedre levevilkår og mere frigørelse ved, at andre før os har ansvar og gjort deres. Vi står på ryggen af de andre. og er der ikke stadig meget at kæmpe for? Stilfærdigt opfordrer Lilly og co. til at spørge os selv og hinanden om, hvad vi vil med de næste 100 år.”
Lise Zeuthen, Holbaekonline.dk

Alder: Fra 14 år og op

Varighed: 60 min.

Spilletider:
22. februar 2020 Holbæk Teater
29. februar 2020 Teatret FAIR PLAY

Turné på skoler: d. 24-28. februar 2020

Medvirkende: Laura de Boer, Ulrikke Bech Frederiksen, Lara Emilie Blicher Kromann, Jasmin Lærke Werth, Klara Dorthea Steen Mikkelsen, Line Emma Erichsen og Maja Sulsbrück Sørensen

Manuskript: Amalie Halberg og Sofie Richoff Jensen
Instruktør: Robert Parr
Manuskriptkonsulent: Robert Reinhold
Musik: Sanne Graulund
Scenografi og kostumer: Tanja Bovin
Koreograf: Esa Alanne
Stemmetræning: Anja Owe
Værksted og teknik: Jakob Ebbe
Lys: Oskar Sass
Foto: Mie Neel
Plakat/program: Asako Kido Parr