Legekunst

Leg og dannelse gennem kunst og kultur

Tværkunstnerisk projekt med
børnehaver i Holbæk Kommune

Teatret Fair Play deltager for tredje gang i et stort tværkunstnerisk projekt med Holbæk Kommune, Holbæk Kulturskole og Teaterskolen Harlekin.

Projektet hedder LegeKunst – leg og dannelse gennem kunst og kultur.

Projekt LegeKunst involverer både børnene og de voksne i de daginstitutioner, der deltager i projektet. De voksne deltager i workshops, hvor de lærer, hvordan de selv kan arbejde med børnene gennem leg og kunst, og børnene deltager i workshops, hvor de bl.a. ved hjælp af maleteknikker selv er med til at fremstille scenografien til den afsluttende forestilling, som projektet munder ud i. Denne afsluttende forestilling er selvsagt Teatret Fair Plays vigtigste bidrag til projektet. 

Børnene starter med at komme i teatret og opleve en professionel forestilling: STORT & SMÅT. Herefter skal de selv i løbet af en lille uge på teatret øve og spille en forestilling – både for en anden børnehave og for deres forældre.

I projektet LegeKunst er vi mest optaget af processen og knap så meget af produktet. Processen omkring det skabende, legende og eksperimenterende genfinder vi i kunsten og kulturen, men hvor kunsten sigter mod et kunstværk, så sigter legen mod… at lege! LegeKunst er en ramme, hvor børnene og deres hverdagsvoksne sammen med kunstnere og kulturformidlere går på opdagelse i kunst og kulturaktiviteter.

LegeKunst er også et boost til det pædagogiske fagområde, når børnene oplever en hverdag, hvor der er voksne, som leger på nye måder, som sætter kunst og kultur højt og som åbner nye døre i børnenes hverdag.

Projekt LegeKunst giver børnene et helt særligt ejerskab til Teatret Fair Play – og samtidig får teatret et unikt indblik i både børnenes hverdag og i deres fantasi.

Tværkunstnerisk projekt med børnehaver i Holbæk Kommune