HOLBÆK DRAMA COLLEGE

OM SCENEKUNSTGRUNDKURSUS

SAMARBEJDE MELLEM

SJÆLLANDS TEATER OG STENHUS GYMNASIUM

Historien

Idéen til hvad vi i dag kalder ”HDC” kom oprindeligt fra Brian Kristensen og Kristoffer Møller Hansen, nuværende ledere af Holbæk Teater.
De to gamle venner voksede op sammen og boede i Holbæk omegn. De oplevede på egen hånd, hvordan det var at drømme om at blive skuespiller, og hvor svært det var at finde vejen frem til uddannelsen som professionel skuespiller. De mærkede på egen krop det store hul mellem folkeskole og teaterskole. Og de besluttede at gøre noget ved det.

Stenhus Gymnasium blev kontaktet og Kommunen inviteret med. Dialogen inkluderede byens mange forskellige amatørgrupper og Teatret FAIR PLAY blev spurgt, om et samarbejde kunne være af interesse for dem…

Efter et hav af møder og et par år med intensive snakke og planlægningens forberedende arbejde, startede Holbæk Drama College i august 2014 med 7 unge elever på første årgang.

Man kan sige ”og resten er historie”, men vi mener selv det tog mellem tre til fem år at finjustere og stabilisere organisationen. Tre til fem år med hårdt arbejde for at udvikle strukturen og rammerne til hvad HDC er i dag. Men nu tror vi selv, vi har skabt fundamentet, hvor noget helt specielt kan vokse og gro.

Og i sommeren 2020 ser vi frem til at opleve den 4. færdige årgang dimittere.

Holbæk drama college Forestillinger